Een zendvergunning in Nederland dient u aan te vragen bij Agentschap Telecom met dit formulier 

Wat is een zendvergunning / zendmachtiging?

Een zendvergunning is een schriftelijke toestemming die u als particulier of organisatie krijgt om portofoons te gebruiken die op een hoger zendvermogen werken. Daardoor kunt u grotere afstanden overbruggen met portofoons. 

Wat kost een zendvergunning voor portofoons?

  • De aanvraag van een zendmachtiging kost eenmalig +/- 150,00 Euro*.
  • De jaarlijkse kosten van de zendvergunning bedragen +/- 60,00 Euro*.
  • De kosten zijn onafhankelijk van het aantal portofoons dat u gaat gebruiken.

 

U betaalt de kosten van de zendvergunning rechtstreeks aan het Agentschap Telecom.

Heb ik een vergunning nodig per portofoon?

Nee, u heeft als organisatie aan 1 zendvergunning voldoende. De vergunning is geldig voor alle portofoons die u gaat gebruiken. De kosten van de zendvergunning blijven dus gelijk, ongeacht het aantal portofoons dat u gaat gebruiken.

Hoe lang is een zendvergunning geldig?

Normaliter is een zendvergunning voor portofoons 5 jaar geldig. U ontvangt schriftelijk bericht van Agentschap Telecom als de vergunning afloopt. U heeft dan de mogelijkheid om de vergunning te verlengen.

Hoe vraag ik een zendvergunning aan?

U kunt dit zelf bij het Agentschap Telecom aan de hand van dit formulier

Bedrijf met meerdere vestigingen, hoe vraag ik de zendvergunning aan?

Voor een bedrijf met meerdere vestigingen geldt dat er per locatie een zendvergunning benodigd is. De aanvraag hiervoor verloopt op dezelfde wijze als een individuele aanvraag bij het Agentschap Telecom. 

Ik heb post ontvangen van Agentschap Telecom, wat nu?

Wij kunnen, als u bericht heeft gekregen van Agentschap Telecom, direct de portofoons voor u instellen. Neem contact met ons op als u schriftelijk bericht heeft ontvangen en wij helpen u verder.

De geldigheidstermijn van de vergunning is 5 jaar. U heeft de mogelijkheid om een tijdelijke vergunning aan te vragen (minder dan 5 jaar), maar ook om uw huidige vergunning te verlengen na 5 jaar.

Enkel bedrijven kunnen een licenties aanvragen. Particulieren dienen gebruik te maken van vergunningsvrije portofoons op de PMR446 frequentie. 

Wat is het bereik van de portofoons?

Uw licentie is alleen geldig voor Nederland, voor het buitenland zal een afzonderlijke vergunning moeten worden aangevraagd. Het bereik tussen portofoons is tot 15 kilometer, afhankelijk van het gebied waarin u deze gebruikt.

U kunt het bereik vergroten door gebruik te maken van een repeater. Een repeater kunt u zien als een soort tussenstation en is alleen maar toegestaan wanneer u een vergunning heeft. De portofoons communiceren dan niet rechtstreeks met elkaar, maar via de repeater. Alhoewel u het bereik aanzienlijk vergroot, ontstaat er wel een kleine vertraging in de communicatie waar u rekening mee moet houden. Repeaters worden verkocht van 1 tot 50 Watt. Op uw vergunning staat het maximaal toegelaten vermogen van uw repeater (Watt).

Aanvragen Frequentieruimte Portofoons Mobilofoons Tijdelijk Gebruik
PDF – 747,4 KB 470 downloads